ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ: 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

 

Για πρώτη φορά στα πλαίσια του Πανελλήνιου Συνεδρίου Διατροφής & Διαιτολογίας, ο ΠΣΔΔ οργανώνει μια σειρά δράσεων ειδικά για τους φοιτητές.

Στόχος αυτών των δράσεων είναι να αναδειχθούν οι νέοι επιστήμονες, να αναπτύξουν καινούργιες δεξιότητες και  να προωθηθεί η δημιουργία ενός δικτύου υποστήριξης μεταξύ των νέων επαγγελματιών.

 

Ο φοιτητικός διαγωνισμός προκαλεί τους νέους επιστήμονες να σπάσουν τις παραδοσιακές τεχνικές επικοινωνίας και να έρθουν πιο κοντά στο ευρύ κοινό.

«Επικοινωνώντας» επιστημονικά ευρήματα στο κοινό

Πόσες φορές έχετε διαβάσει άρθρα για την διατροφή σε περιοδικά, blogs ή websites και τα έχετε βρει είτε πολύ περίπλοκα είτε υπερβολικά απλουστευμένα σε σημείο που χάνουν το επιστημονικό τους κύρος; Θες να δοκιμάσεις να το κάνεις καλύτερα;

Δείξε μας ότι μπορείς να «επικοινωνήσεις» τα αποτελέσματα της δικής σου μελέτης με τρόπο απλό και κατανοητό, κρατώντας όμως το επιστημονικό κύρος και χωρίς περιττές γενικεύσεις και υπερβολές και κέρδισε την εγγραφή σου στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας.

Οι νικητές θα κληθούν να παρουσιάσουν τα ευρήματα της μελέτης τους προφορικά σε ένα event ειδικά για φοιτητές με τη μορφή παρουσίασης τύπου TED talks και διάρκειας 3 λεπτών.

Οδηγίες για την υποβολή περίληψης στο φοιτητικό διαγωνισμό

  • Γράψε ένα κείμενο που δεν θα υπερβαίνει τις 150 λέξεις.
  • Το κείμενο πρέπει να απευθύνεται στο ευρύ κοινό και να έχει τη μορφή σύντομου άρθρου σε περιοδικό, ανάρτησης σε blog κλπ.
  • Το κείμενο μπορεί να συνοδεύεται από μια εικόνα και να είναι επιμελημένο για δημοσίευση.
  • Το κείμενο πρέπει να περιγράφει τα αποτελέσματα δικής σου μελέτης για την οποία έχεις ήδη υποβάλλει περίληψη στο επιστημονικό πρόγραμμα.

Η περίληψη θα πρέπει να υποβληθεί σε συγκεκριμένη μορφή. Δες  ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Υποβολή Περιλήψεων & Αξιολόγηση

  • Η υποβολή των περιλήψεων για το φοιτητικό διαγωνισμό θα γίνει ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά μέσω email στο [email protected] , το αργότερο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2019.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο φοιτητικό διαγωνισμό είναι να έχεις υποβάλλει περίληψη στο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου. Κάθε συμμετοχή ΠΡΕΠΕΙ να περιλαμβάνει τον αριθμό υποβολής περίληψης για το επιστημονικό τμήμα του συνεδρίου.
  • Κάθε συμμετέχοντας μπορεί να υποβάλλει ΜΙΑ ΜΟΝΟ συμμετοχή στον φοιτητικό διαγωνισμό.

Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν ως προς:

  • Την επιστημονική τους εγκυρότητα
  • Την απλότητα και την ευκολία στην κατανόηση του μηνύματος
  • Την ανάδειξη της σημασίας της μελέτης στην υγεία του ανθρώπου
  • Την χρήση της κατάλληλης γλώσσας και συγγραφικού ύφους για επικοινωνία σε κοινό μη-ειδικών.


Μόνο συμμετοχές που θα προκριθούν από την επιτροπή αξιολόγησης των επιστημονικών περιλήψεων θα αξιολογηθούν στο φοιτητικό διαγωνισμό.

Η συμμετοχή είναι ανοιχτή τόσο για προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς όσο και διδακτορικούς φοιτητές.

Οι νικητές θα ενημερωθούν έως τις 5 Δεκεμβρίου.

Γενικές παρατηρήσεις

Με τη συμμετοχή στον φοιτητικό διαγωνισμό δεσμεύεσαι ότι θα είσαι διαθέσιμος να παρουσιάσεις προφορικά την μελέτη σου το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου.
Η παρουσίαση θα έχει τη μορφή TEDtalk, δηλαδή περιμένουμε να δούμε την ικανότητα σου να παρουσιάζεις επιστημονικά ευρήματα σε ένα κοινό μη-ειδικών και χωρίς τη παραδοσιακή δομή παρουσιάσεων σε συνέδρια.

Μερικές ιδέες για την παρουσίαση τύπου TEDtalk μπορείς να βρείς εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=awtmTJW9ic8

https://www.youtube.com/watch?v=1sISguPDlhY&list=PL78wzB8kFF8d2kv4Di8Q412kdP6e83Tmz

 

Σημαντικές Ημερομηνίες

Ημερομηνίες Συνεδρίου: 13-15.12.2019 

Λήξη Υποβολής Περιλήψεων: 30.09.2019 

Διοργάνωση

210 36 68 895, 852, 842
210 36 43 511
[email protected]