Προεδρείο: Σοφία Κομνηνού, Ελευθερία Ρώμα

Διάρκεια: 15’
Ηωσινοφιλικά νοσήματα του πεπτικού στα παιδιά: διάγνωση και αντιμετώπιση
Παπαδοπούλου Αλεξάνδρα

Διάρκεια: 15’
Assessment and interpretation of vitamin and trace element status in sick children
Gerasimidis Konstantinos

Διάρκεια: 15’
Υποσιτισμός και catch-up growth κατά την παιδική ηλικία και την εφηβεία
Παπαχρήστου Ελευθερία

Διατροφή και τρόφιμα / Τεχνολογία και Διατροφή (ΑΑ01 – ΑΑ07)

Προεδρείο: Έλενα Περλεπέ, Αντώνης Βλασσόπουλος

Διάρκεια: 20’
Διάγνωση παιδιών με Φαινυλκετονουρία
Σκούμα Αναστασία

Διάρκεια: 20’
Διαιτητική διαχείριση παιδιών με Φαινυλκετονουρία
Πετροπούλου Ελεάνα

Προεδρείο: Γεώργιος Πανουτσόπουλος, Γεώργιος Γιαννακόπουλος

Διάρκεια: 15’
Ο ρόλος της διατροφής στη ψυχική υγεία: σύμμαχος ή εχθρός;
Μπασκίνη Μαρία PhD, RD, CSSD

Διάρκεια: 15’
Παράγοντες που επηρεάζουν τη διατροφή σε ασθενείς με ψυχικά νοσήματα.
Παρλαπάνη Ελένη

Διάρκεια: 15’
Η κλιματική κρίση και οι επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου και ειδικότερα στην ψυχική υγεία
Μπάλιας Γιώργος

Κλινική Διατροφή/Διατροφή & Χρόνια Νοσήματα (ΑΑ08-ΑΑ13)

Προεδρείο: Γιώργος Σαλταούρας, Αλέξανδρος Π. Τσίγκας

Διάρκεια: 60’
How to plan vegan diets’
Russell Heather

Διάρκεια: 60’
Διατροφική επάρκεια της Vegan Diet
Μπακαλούδη Δήμητρα Ραφαηλία

Προεδρείο: Μιχάλης Καραμούζης

Διάρκεια: 20’
World Cancer Research Fund International: Vision, research activities and future directions
Mitrou Panagiota

Διατροφή & COVID-19/ Κλινική Διατροφή/Διατροφή & Χρόνια Νοσήματα (ΠΑ01-ΠΑ06)

Προεδρείο: Μαρία Τόιλου, Μαρία Μπασκίνη

Προεδρείο: Αντώνης Καττάμης, Σοφία Πολυχρονοπούλου

Διάρκεια: 15’
Κακοήθη νοσήματα της παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Πού βρισκόμαστε σήμερα;
Πολυχρονοπούλου Σοφία

Διάρκεια: 15’
Μπορεί η διαιτητική θεραπεία να μειώσει τις παρενέργειες που σχετίζονται με τη θεραπεία στον παιδικό καρκίνο;
Ladas Eleni

Διάρκεια: 15’
Παχυσαρκία και διατροφικές συστάσεις σε παιδιά και εφήβους επιβιώσαντες από καρκίνο
Αποστολάκη Δέσποινα

Διάρκεια: 15’
Η εκδήλωση του μεταβολικού συνδρόμου στους επιζήσαντες από καρκίνο της παιδικής ηλικίας. Πόσο συχνό είναι το πρόβλημα;
Τζότζολα Βασιλική Σωτηρία

Κλινική Διατροφή/Διατροφή & Χρόνια Νοσήματα / Αθλητική διατροφή (ΠΑ07-ΠΑ12, ΠΑ21)

Προεδρείο: Ιωάννα Κατσαρόλη, Δημήτριος Μπερτζελέτος

Προεδρείο: Αλεξία Κατσαρού, Μαρία Χριστοπούλου

Διάρκεια: 30’
Η νευροβιολογική βάση των διατροφικών διαταραχών
Τσιάκα Μαρία

Διάρκεια: 30’
Ο ρόλος του διαιτολόγου στις διατροφικές διαταραχές
Κοντελέ Ιωάννα

Διάρκεια: 30’
Παρουσίαση ενδιαφέρουσας κλινικής περίπτωσης: α
Δαβερώνη Μαρία

Διάρκεια: 30΄
Παρουσίαση ενδιαφέρουσας κλινικής περίπτωσης: β
Τσουκαλά Χριστίνα

Προεδρείο: Σμαραγδή Αντωνοπούλου

Διάρκεια: 20’
Διατροφή και λειτουργία αιμοπεταλίων
Φραγκοπούλου Ελισάβετ

Προεδρείο: Παρασκευάς Παπαχρήστος, Γιώργος Σαλταούρας

Διάρκεια: 25’
Science communication: κριτική σκέψη και ανάλυση για το διαιτολόγο
Σαλταούρας Γιώργος

Διάρκεια: 25’
Πώς ένας διαιτολόγος κατακτά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;
Κολοβέρου Ευσταθία

Διάρκεια: 25’
Βάζοντας το προσωπικό στοιχείο στο επαγγελματικό προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Μελαδάκη Δήμητρα

Διάρκεια: 25’
Η ψυχολογική κατάσταση του ασθενούς σε Νοσοκομειακό Περιβάλλον: Ο ρόλος του νεοεισερχόμενου διαιτολόγου -τρόποι Διαχείρισης
Κοϊνης Αριστοτέλης

Προεδρείο: Αλέξανδρος Κόκκινος, Φανή Πρεβέντη

Διάρκεια: 15’
Η αντιμετώπιση της δυσλιπιδαιμίας στην καθημερινή κλινική πρακτική
Μπάρκας Φώτης

Διάρκεια: 15’
Η φαρμακολογία της μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος: περιορισμοί, προκλήσεις, και πιθανές θεραπευτικές προσεγγίσεις
Κυπραίος Κυριάκος

Διάρκεια: 15’
Μεταγευματικός δυσμεταβολισμός και αθηροσκλήρωση
Νομικός Τζώρτζης

Προεδρείο: Τζώρτζης Νομικός

Διάρκεια: 30’
Ζυμωμένα προϊόντα και καρδιομεταβολικός κίνδυνος.
Καράτζη Καλλιόπη-Ζαφειρένια

Προεδρείο: Ελισάβετ Φραγκοπούλου

Διάρκεια: 20’
Omega-3 fatty acids for optimal health across the lifecourse
Calder Philip

Διάρκεια: 3’
Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων
Σιαλβέρα Θεοδώρα-Ειρήνη

Διάρκεια: 3’
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής 16ου Πανελληνίου Συνεδρίου Διατροφής και Διαιτολογίας
Πυρογιάννη Βασιλική

Διάρκεια: 3’
Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής 16ου Πανελληνίου Συνεδρίου Διατροφής και Διαιτολογίας
Κατσαγώνη Χριστίνα

Διάρκεια: 3’
Πρόεδρος Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ)
Ζαμπέλας Αντώνιος

Διάρκεια: 3’
Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας και Αγωγής, Χαροκόπειου Πανεπιστημίου
Γιαννακούρης Νικόλαος

Διάρκεια: 3’
Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Ταραντίλης Πέτρος

Διάρκεια: 3’
Καθηγήτρια Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, Σχολή Επιστημών Υγείας, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος
Χασαπίδου Μαρία

Διάρκεια: 3’
Αναπληρωτής Καθηγητής Διαιτολογίας και Σχεδιασμού Διαιτολογίου για Παθολογικές Καταστάσεις, Τμήμα Διατροφολογίας-Διαιτολογίας, Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Ανδρούτσος Οδυσσέας

Διάρκεια: 3’
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
Μαρκάκη Αναστασία

Διάρκεια: 3’
Πρόεδρος, Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Πανουτσόπουλος Γεώργιος

Διάρκεια: 3’
Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Διαιτολόγων (EFAD)
Van Ginkel-Res Annemieke

Διάρκεια: 3’
Εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας
TBA

Προεδρείο: Μαρία Γιαννακούλια, Θεοδώρα-Ειρήνη Σιαλβέρα

Διάρκεια: 20’
Obesity Stigma and Dietetic Practice
Ramos-Salas Ximena

Προεδρείο: Δημοσθένης Παναγιωτάκος

Διάρκεια: 20’
Το ταξίδι της Μεσογειακής δίαιτας στον χρόνο και στον χώρο: από την παράδοση και τον πολιτισμό στην επιστημονική τεκμηρίωση για ένα διατροφικό πρότυπο που προάγει την υγεία
Γιαννακούλια Μαρία

Προεδρείο: Γεώργιος Δεδούσης, Γεώργιος Φραγκιαδάκης

Διάρκεια: 15’
Παρουσίαση του ερευνητικού έργου H2020 PROTEIN (PeRsOnalized nutriTion for hEalthy livINg)
Δημητρόπουλος Κοσμάς

Διάρκεια: 15’
Νεότερα δεδομένα αναφορικά με τις εξατομικευμένες συστάσεις διατροφής με βάση το DNA. Τι πρέπει να γνωρίζει ο διαιτολόγος;
Δεδούσης Γεώργιος

Διάρκεια: 15’
Διαφορετική ανταπόκριση στις διατροφικές παρεμβάσεις για την ρύθμιση σωματικού βάρους
Kalea Anastasia

Προεδρείο: Αναστασία Καλέα

Διάρκεια: 20’
The future of personalised nutrition - Big data, remote trials and multi-omics from the ZOE PREDICT programme
Berry Sarah

Προεδρείο: Κατερίνα Λύτρα

 

Διάρκεια: 10’
Σύνθεση ιχθυοτρόφων
Νέγκας Ιωάννης

Διάρκεια: 10’
Φυσιολογία θρέψης εκτρεφόμενων ψαριών με τις σύγχρονες ιχθυοτροφές
Μεντέ Έλενα

Διάρκεια: 10’
Διασφάλιση ποιότητας και ασφάλειας στην ιχθυοκαλλιέργεια
Τζιά Κωσταντίνα

Διάρκεια: 10’
Αποδεικνύοντας ότι δεν είσαι ελέφαντας. Διατροφική αξία και ασφάλεια εκτρεφόμενων ψαριών.
Γρηγοράκης Κρίτων

Διάρκεια: 10’
Νέες τεχνολογίες επιμήκυνσης του χρόνου ζωής των ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας
Τσιρώνη Φανή

Προεδρείο: Βύρων Ασημακόπουλος

Διάρκεια: 20’
Μεσογειακή δίαιτα και αναπαραγωγική υγεία
Γιαννακούρης Νικόλαος

Προεδρείο: Παρασκευή Ντετοπούλου 

Διάρκεια: 15’
Νεότερες οδηγίες στη διαιτητική διαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη κύησης – ανάγκες σε ενέργεια, μακρο- και μικροθρεπτικά συστατικά
Δουβόγιαννη Πηνελόπη

Διάρκεια: 15’
Το μακρύ ταξίδι της ζωής από τη σύλληψη έως τα 2 χρόνια: διατροφή και πολύμορφες επιδράσεις
Δασκαλάκη Άννα

Διάρκεια: 15’
Διατροφή της μητέρας και σύσταση μητρικού γάλακτος
Αντωνάκου Αγγελική

Διάρκεια: 60’
The FODMAP approach – history, current practice and future directions
Muir Jane

Διάρκεια: 60’
Practical advice for managing IBS with a FODMAP diet
Halmos Emma

Προεδρείο: Αντώνης Βλασσόπουλος

Διάρκεια: 20’
Creating a nutrient profiling scheme for labelling: Incorporating nutrients, ingredients, and additives
Drewnowski Adam

Δημόσια Υγεία (ΑΑ14-ΑΑ23)

Προεδρείο: Βασλική Πυρογιάννη, Μαρία Περπερίδη

Προεδρείο: Δημήτρης Ρίχτερ, Κωνσταντίνος Τούτουζας

Διάρκεια: 15’
Η θέση της διατροφής στις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας
Γκουμάς Γεώργιος

Διάρκεια: 15’
Έχουν θέση τα συμπληρώματα διατροφής στην πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου;
Δρακοπούλου Μαρία

Διάρκεια: 15’
Τριγλυκερίδια και καρδιαγγειακή πρόγνωση
Μπενέτος Γεώργιος

Προεδρείο: Βασιλική Καραοούλη, Θεοδώρα-Ειρήνη Σιαλβέρα

Διάρκεια: 20’
Διατροφικές πολιτικές στην Ελλάδα και στην Ευρώπη
Ζαμπέλας Αντώνιος

Παιδιατρική / Γηριατρική / Εγκυμοσύνη και θηλασμός (ΑΑ24-ΑΑ29)

Προεδρείο: Σοφία Κομνηνού, Παρασκευή Ντετοπούλου

Συντονισμός: Σοφία Φουντάνα

Διάρκεια: 30’
Εντερικός μικροβιόκοσμος και υγεία: α
Κυριακού Αδαμαντίνη

Διάρκεια: 30΄
Εντερικός μικροβιόκοσμος και υγεία: β
Gerasimidis Konstantinos

Προεδρείο: Αντώνης Ζαμπέλας, Γρηγόρης Ρίσβας

Διάρκεια: 15’
Οι προτεραιότητες της διατροφικής πολιτικής με βάση τα δεδομένα του ελληνικού πληθυσμού: Αποτελέσματα από τη Μελέτη ΠΑΜΕΔΥ
Μαγριπλή Εμμανουέλα

Διάρκεια: 15’
Η χρήση των πινάκων σύστασης συσκευασμένων τροφίμων στη διατροφική πολιτική: Το τοπίο των τροφίμων στην Ελλάδα
Καψοκεφάλου Μαρία

Διάρκεια: 15’
Κοινές ερευνητικές δράσεις για την καθοδήγηση της ευρωπαϊκής πολιτικής διατροφής και υγείας
Γραμματικάκη Εύα

Προεδρείο: Αλέξανδρος Παντελής Τσίγκας, Ήβη Παπαϊωάννου

Διάρκεια: 10’
Ψυχολογία
Παπαλέξη Ντέμη

Διάρκεια: 10’
Διατροφή και τουρισμός
Καλογιάννη-Σιαράμπη Αικατερίνη

Διάρκεια: 10’
Διαιτολόγος σε σούπερ μάρκετ
Παπαβασιλείου Κλεοπάτρα

Διάρκεια: 10’
Διαιτολόγος σε διαστημική υπηρεσία
Βαλαγκούτη Χριστίνα-Αριάδνη

Προεδρείο: Δημοσθένης Παναγιωτάκος, Χρήστος Πίτσαβος

Διάρκεια: 15’
Ο ρόλος της Μεσογειακής δίαιτας στην πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη καρδιομεταβολικών νοσημάτων
Γεωργουσοπούλου Εκάβη

Διάρκεια: 15’
Scoring Mediterranean diet. A comparison of tools
George Elena

Διάρκεια: 15’
Μεσογειακή δίαιτα και βιωσιμότητα
Κωσταρέλλη Βασιλική

Προεδρείο: Μαρία Μπασκίνη, Παναγιώτης Βαραγιάννης

Διάρκεια: 20’
Υπολιπαιδιμική και καρδιοπροστατευτική επίδραση μήλων και ο ρόλος του εντερικού μικροβιόκοσμου
Κουτσός Αθανάσιος

Διάρκεια: 20’
Η επίδραση των παραγώγων του κρόκου (Crocus sativus L) κροκίνων σε νευροψυχιατρικές διαταραχές.
Πιτσίκας Νικόλαος

Διάρκεια: 20’
Σταφίδα: τα οφέλη της στην υγεία και η συμβολή της στην ανάπτυξη βιολειτουργικών τροφίμων
Παπαδάκη Αικατερίνη

Διάρκεια: 60’
Βασικές αρχές λειτουργίας των αντλιών ινσουλίνης και αισθητήρων γλυκόζης
Λιάτης Σταύρος

Διάρκεια: 60’
Εξειδικευμένες συστάσεις διατροφής σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 που φέρουν αντλία ινσουλίνης
Καριπίδου Μελίνα

Προεδρείο: Μαρία Χασαπίδου

Διάρκεια: 20’
Πρόληψη και αντιμετώπιση παχυσαρκίας και συνοδών νοσημάτων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας: Ο ρόλος του διαιτολόγου όπως αναδεικνύεται από τα ευρήματα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ToyBox-study, feel4diabetes-study και DigiCare4You-study
Μανιός Ιωάννης

Κλινική Διατροφή/Διατροφή & Χρόνια Νοσήματα / Παχυσαρκία και Μεταβολικό Σύνδρομο (ΠΑ13-ΠΑ22, ΠΑ09)

Προεδρείο: Βασιλική Γκέσου Μπατσίλα, Άννα Πετρίδου

Προεδρείο: Ευθύμιος Καπάνταης, Λεωνίδας Λαναράς

Διάρκεια: 15’
Τα οφέλη από υγιεινοδιαιτητικές παρεμβάσεις στον παχύσαρκο διαβητικό τύπου 2
Φαρατζιάν Πωλ

Διάρκεια: 15’
Τα οφέλη από τη φαρμακευτική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας του διαβητικού τύπου 2
Γαλανάκης Χρήστος

Διάρκεια: 15’
Τα οφέλη του παχύσαρκου διαβητικού τύπου 2 από τη βαριατρική μεταβολική χειρουργική
Κόκκινος Αλέξανδρος

Συντονισμός: Μαρία Καφύρα, Αννα Πετρίδου

Διάρκεια: 30΄
Προσωποποιημένη διατροφή ή συμπεριφορικές παρεμβάσεις στη διαχείριση βάρους;
Vasilaki Katerina

Διάρκεια: 30’
Προσωποποιημένη διατροφή ή συμπεριφορικές παρεμβάσεις στη διαχείριση βάρους;
Kalea Anastasia

Προεδρείο: Γεώργιος Μπόσκου, Καλλιόπη Καραστογιαννίδου

Διάρκεια: 20’
Farm to fork strategy
Νικολακοπούλου Αλεξάνδρα

Διάρκεια: 20’
Διατροφή και βιωσιμότητα: η προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Διαιτολόγων (EFAD)
Ρίσβας Γρηγόρης

Διάρκεια: 20’
Βιοαποικοδομήσιμες συσκευασίες και εδώδιμα φιλμ επικάλυψης για τη βιώσιμη συντήρηση τροφίμων
Γιαβάσης Ιωάννης

Διάρκεια: 20’
Food waste
Λαζαρίδη Αικατερίνη

Διάρκεια: 20’
Οι προκλήσεις της διατροφής στα πλαίσια της Στρατηγικής Farm to Fork
Γαμβρός Ρόδιος

Προεδρείο: Ειρήνη Μπαθρέλλου

Διάρκεια: 20’
Ο ρόλος της πρωτεΐνης στη δίαιτα κατά την απώλεια και επανάκτηση βάρους
Μάγκος Φαίδων

Προεδρείο: Μαρία Περπερίδη

Διάρκεια: 15’
Ορίζοντας Ευρώπη: Χρηματοδοτικές ευκαιρίες Έρευνας και Καινοτομίας στον τομέα της Υγείας
Πασκουάλ Χριστίνα (Pascual-Ramos Cristina )

Διάρκεια: 15’
Ευκαιρίες χρηματοδότησης: α. ΕΛΙΔΕΚ
Κουραβέλου Κατερίνα

Διάρκεια: 15’
Ευκαιρίες χρηματοδότησης: β. Fulbright (1)
Χάναππε Ελς

Διάρκεια: 15’
Ευκαιρίες χρηματοδότησης: β. Fulbright (2)
Καφύρα Μαρία

Διάρκεια: 15΄’
Ευκαιρίες χρηματοδότησης: β. Fulbright (3)
Φειδάκη Ρία

Διάρκεια: 15’
Ευκαιρίες χρηματοδότησης: γ. ΙΚΥ
Σωτηροπούλου Βάνα

Διάρκεια: 15’
Επικοινωνία έργων έρευνας : από την ιδέα μέχρι έως την αξιοποίηση αποτελεσμάτων
Κανακάκη Άννα

Συντονισμός: Χριστίνα Κατσαγώνη

Διάρκεια: 60’
Εισαγωγή τροφίμων σε βρέφη
Κομνηνού Σοφία

Προεδρείο: Τώνια Βασιλάκου

Διάρκεια: 20’
Η σχέση COVID και μεταβολισμού. Οι επιπτώσεις του COVID στη δημόσια υγεία
Ψαλτοπούλου Θεοδώρα

Προεδρείο: Ζέφη Μάστορα, Δημήτρης Καραγιάννης

Διάρκεια: 15’
Διαιτητική διαχείριση ασθενών στη ΜΕΘ με COVID-19
Καραγιάννης Δημήτρης

Διάρκεια: 15’
Nutritional management of COVID-19 patients. Clinical experiences from acute care and long-term follow-up in a university hospital
Hellmers Larsson Catarina

Διάρκεια: 15’
Μικροσυστατικά, μεσογειακή δίαιτα, θρόμβωση και COVID-19
Ντετοπούλου Παρασκευή

Προεδρείο: Ιωάννης Αρκαδιανός

Διάρκεια: 20’
Η διατροφή ως καθοριστικός παράγοντας προγραμμάτων Ιατρικής του Τρόπου Ζωής
Συντώσης Λάμπρος

Προεδρείο: Αλεξάνδρα Αλεξοπούλου

Διάρκεια: 20’
Συσχέτιση διαταραχών θρέψης με την επιβίωση ασθενών με κίρρωση ήπατος
Κοντογιάννη Μερόπη

Προεδρείο: Αιμιλία Παπακωνσταντίνου

Διάρκεια: 30’
Το αποτύπωμα της συνεργασίας γιατρού και διαιτολόγου στη διαχείριση της νόσου της παχυσαρκίας
Σαχινίδης Αλέξανδρος Γ.

Προεδρείο: Μερόπη Κοντογιάννη

Διάρκεια: 20’
Targeted nutrition interventions to prevent and treat low muscle mass
Prado Carla

Προεδρείο: Καλλιόπη-Αννα Πούλια, Σμαραγδή Μαρινάκη

Διάρκεια: 25’
Σπειραματικές νόσοι και διατροφή
Κάψια Ελένη

Διάρκεια: 25’
Νεότερες οδηγίες για τη Χρόνια νεφρική νόσο. Τι αλλάζει και πως μπορούμε να πετύχουμε τους στοχους;
Πούλια Καλλιόπη-Άννα

Διάρκεια: 25’
ΧΝΝ τελικού σταδίου: Οι διατροφικές ανάγκες κατά τη μετάβαση από την αιμοκάθαρση στη Μεταμόσχευση νεφρού
Σκαλιώτη Χρυσάνθη

Προεδρείο: Μαρία Τόιλου, Χριστίνα Κατσαγώνη

Διάρκεια: 15’
Από τη σκοπιά του λογοθεραπευτή
Μίχου Αιμιλία

Διάρκεια: 15’
Dysphagia management: from the dietician perspective
Johansson Jenny

Διάρκεια: 15’
Διαχείριση τροφίμων και δυσφαγία
Τόιλου Μαρία

Προεδρείο: Οδυσσέας Ανδρούτσος, Panagiota Mitrou

Διάρκεια: 15’
Energy and protein requirements of cancer patients: do all patients have increased needs?
Ravasco Paula Cristina

Διάρκεια: 15’
Overweight and obesity in patients with cancer: good or bad news?
Laviano Alessandro

Διάρκεια: 15’
The effect of short-term fasting diet on chemotherapy
Κόντου Νίκη

Διάρκεια: 15’
Nutrition support of patients undergoing anticancer treatment
Τσίγκας Αλέξανδρος Παντελής

Προεδρείο: Μαριάννα Καλλιόστρα, Κωνσταντία Μπάρδα

Διάρκεια: 15’
Ψυχική υγεία και σπουδές
Τσίτσας Γεώργιος

Διάρκεια: 15’
Εθελοντισμός – EnDiets
Καλλιόστρα Μαριάννα

Διάρκεια: 7’
Συμμετοχή στις επιτροπές του συνεδρίου: α
Μπαμπαλιάρου Νικολέτα

Διάρκεια: 7’
Συμμετοχή στις επιτροπές του συνεδρίου: β
Χαλουλάκου Σταυρούλα

Προεδρείο: Νικόλαος Γιαννακούρης, Κωνσταντίνος Γουργουλιάννης

Διάρκεια: 25’
Παιδικό άσθμα: από το σύμπτωμα στη διάγνωση και τη θεραπεία. Ποιος ο ρόλος της Μεσογειακής δίαιτας;
Δούρος Κωνσταντίνος

Διάρκεια: 25’
Νεότερα δεδομένα για τη διατροφική διαχείριση της αποφρακτικής υπνικής άπνοιας
Γεωργούλης Μιχαήλ

Αθλητική Διατροφή / Διατροφή & COVID-19 (ΑΑ30-ΑΑ36)

Προεδρείο: Ελένη Σολωμού, Ιωάννα Ευαγγελία Πετράκη

Προεδρείο: Μιχάλης Χουρδάκης

Διάρκεια: 20’
Optimal Nutritional Care for All; Think European, Act Local
Wesseling Joost

Προεδρείο: Δημήτρης Καραγιάννης

Διάρκεια: 15’
Παράγοντες που επηρεάζουν την προσκόλληση στη δίαιτα ελεύθερη από γλουτένη: Η εμπειρία από την Ελλάδα
Μπαθρέλλου Ειρήνη

Διάρκεια: 15’
Ελληνική Εταιρεία Κοιλιοκάκης: η φωνή των πασχόντων από κοιλιοκάκη
Πατεράκη Άννα

Διάρκεια: 15’
Πόσο επηρεάζεται η ποιότητα ζωής των ασθενών με κοιλιοκάκη;
Γαλανοπούλου Ελπίδα

Προεδρείο: Αναστάσιος Παπαλαζάρου, Μαρία Βασίλογλου

Διάρκεια: 15’
Χρησιμοποιώντας το Twitter ως πηγή πληροφοριών στον τομέα της διατροφής
Πυρογιάννη Βασιλική

Διάρκεια: 15’
Πώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πιέζουν την ατζέντα διατροφής;
Παπαλαζάρου Αναστάσιος

Διάρκεια: 15’
Αναγνώριση των ψεύτικων ειδήσεων στον τομέα της διατροφής που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο
Παπαχρήστος Παρασκευάς

Κλινική Διατροφή/Διατροφή & Χρόνια Νοσήματα / Παχυσαρκία-Μεταβολικό Σύνδρομο (ΑΑ37-ΑΑ42)

Προεδρείο: Μαρία Καφύρα, Αλεξία Κατσαρού

Διάρκεια: 20’
Αλλεργία στο γάλα αγελάδας: Εκδηλώσεις, διαγωστική προσέγγιση και αντιμετώπιση
Ρογαλίδου Μαρία

Διάρκεια: 20’
Βρέφος με αιμορραγικές κενώσεις
Γεωργιλά Χριστίνα

Διάρκεια: 20’
Βρέφος με οιδήματα και υποπρωτεϊναιμία
Ντάση Ελευθερία

Διάρκεια: 20’
Βρέφος με στασιμότητα ανάπτυξης
Γιαμούρης Βαγγέλης

Διάρκεια: 20’
Βρέφος με επηρεασμένη γενική κατάσταση
Ευσταθίου Ελβίρα

Διάρκεια: 20’
Αλλεργία στο γάλα αγελάδας: Προβληματισμοί και συμπεράσματα
Ρογαλίδου Μαρία

Δημόσια Υγεία (ΠΑ23-ΠΑ28)

Προεδρείο: Σουζάνα Ιωακειμίδου, Έλενα Περλεπέ

Προεδρείο: Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου

Διάρκεια: 20’
Functional gastrointestinal disorders in children and adolescents in the Mediterranean region of Europe
Strisciuglio Caterina

Προεδρείο: Konstantinos Gerasimidis, Γεράσιμος Μάντζαρης

Διάρκεια: 25’
Η επίδραση των διαφορετικών τύπων διαιτητικών ινών στο ευερέθιστο έντερο
Dimidi Eirini

Διάρκεια: 25’
CD-treat diet: Μπορεί μια διατροφή βασισμένη σε τρόφιμα να αντικαταστήσει την αποκλειστική εντερική διατροφή κατά τη διαιτητική αντιμετώπιση των ασθενών με νόσο του Crohn;
Σβώλος Βάιος

Διάρκεια: 25’
Πόσο ακριβείς είναι οι εξισώσεις υπολογισμού ενέργειας για τον καθορισμό των ενεργειακών απαιτήσεων των ασθενών με ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου; Η ανάγκη για έμμεση θερμιδομετρία
Καραχάλιου Αλεξάνδρα

Διάρκεια: 60’
Νομοθετικό πλαίσιο επισήμανσης τροφίμων. Διαβάζοντας συστατικά, διατροφική δήλωση και αλλεργιογόνα
Μαλισόβα Όλγα

Διάρκεια: 60΄’
Συστήματα αξιολόγησης διατροφικής αξίας τροφίμων και ισχυρισμοί υγείας ως εργαλείο διατροφικής εκπαίδευσης
Βλασσόπουλος Αντώνης

Προεδρείο: Κωνσταντία Μπάρδα

Διάρκεια: 60’
Βιογραφικό που κλείνει συνεντεύξεις
Πατσέλης Νίκος

Προεδρείο: Ν. Πατσέλης

Διάρκεια: 20’
Μεταπτυχιακά προγράμματα και Δια βίου μάθηση. Πως θα ξεχωρίζω στην αγορά εργασίας;
Μπάρδα Κωνσταντία

Διάρκεια: 20’
Σπουδές εκτός Ελλάδας; α
Παπαδά Ευσταθία

Διάρκεια: 20’
Σπουδές εκτός Ελλάδας: β
Kalea Anastasia

Διάρκεια: 20’
Σπουδές εκτόςΕλλάδος: γ
Κομνηνού Σοφία

Προεδρείο: Μαρία Γιαννακούλια, Λάμπρος Μελίστας

Διάρκεια: 25’
Τελικά η αργή και σταδιακή ή η γρήγορη απώλεια κιλών συμβάλλει στη μακροπρόθεσμη διαχείριση του σωματικού βάρους;
Κουτουκίδης Δημήτριος

Διάρκεια: 25’
To ποσοστό των υδατανθράκων στη δίαιτα και ο ρόλος της ινσουλίνης στη ρύθμιση του βάρους. Πού καταλήγουμε;
Δερδεμέζης Χρήστος

Διάρκεια: 25’
Ο ρόλος της χρονοδιατροφής στην παχυσαρκία. Εμπλοκή του κιρκάδιου ρυθμού και γενετικών παραγόντων
Μελίστας Λάμπρος

Προεδρείο: Νίκος Παπασπανός

Διάρκεια: 20’
Επίδραση της διαλειμματικής άσκησης υψηλής έντασης στη σύσταση σώματος και στο μεταβολισμό σε υγιείς και ασθενείς. Αξίζει τον “κόπο”;
Μπογδάνης Γρηγόρης

Προεδρείο: Χρήστος Δερδεμέζης, Αλεξία Κατσαρού

Διάρκεια: 15’
Energy balance and weight control: Hardwiring the brain to treat obesity
Michaelides Michael

Διάρκεια: 15’
Intuitive Eating and Mindful Eating
Vasilaki Katerina

Διάρκεια: 15’
Genetics, appetite and satiety: Findings from the Gemini twin study
Fildes Alison

Προεδρείο: Μιχάλης Μακρυλλός, Ειρήνη Μπαμπαρούτση

Διάρκεια: 25’
Προπονητικές μέθοδοι μυϊκής υπερτροφίας
Χατζηνικολάου Αθανάσιος

Διάρκεια: 25’
Making weight – Αθλήματα κατηγοριών βάρους και σωματικό βάρος
Παγουρτζή Ευανθία

Διάρκεια: 25’
Έλαιο κάνναβης, χυμός παντζαριού και αθλητική απόδοση
Παπασπανός Νικόλαος

Προεδρείο: Δημήτριος Μπερτζελέτος

Διάρκεια: 20’
Νεότερες επιστημονικές εξελίξεις στο πεδίο της αθλητικής διατροφής
Πετράκη Ευαγγελία-Ιωάννα

Προεδρείο: Ιωάννα Κατσαρόλη

Διάρκεια: 20’
Ενυδάτωση και Υγεία
Kavouras Stavros

Προεδρείο: Ευθύμιος Δαρδιώτης, Μαρία Μπασκίνη

Διάρκεια: 15’
Διατροφική προσέγγιση των ασθενών με αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα
Φάππα Ευαγγελία

Διάρκεια: 15’
The role of diet on symptom management in Multiple Sclerosis: antioxidant, polyphenol and anti-inflammatory rich foods
Coe Shelly

Διάρκεια: 15’
Μεσογειακή δίαιτη και νόσος του Πάρκινσον
Μαράκη Μαρία

Παιδιατρική / Γηριατρική (ΠΑ29-ΠΑ34)

Προεδρείο: Χριστίνα Κατσαγώνη, Σουζάνα Ιωακειμίδου

Προεδρείο: Παναγιώτης Βαραγιάννης, Μαρία Βασίλογλου

Διάρκεια: 15’
mHealth nutrition and lifestyle coaching
Βασίλογλου Μαρία

Διάρκεια: 15’
Ψηφιακή Συμβουλευτική Παρέμβαση (digital counselling)
Περπερίδη Μαρία

Διάρκεια: 15’
Καινοτόμα τρόφιμα και τεχνολογία
Βαραγιάννης Παναγιώτης

Προεδρείο: Χαρίλαος Παππής, Βασιλική Κουτσοκώστα

Διάρκεια: 20’
Περιοριστικές και δυσαπορροφητικές επεμβάσεις παχυσαρκίας. Τι νέο υπάρχει;
Σπυρόπουλος Χαράλαμπος

Διάρκεια: 20’
Βαριατρική Χειρουργική: Μύθοι και αλήθειες
Σκρουμπής Γεώργιος

Διάρκεια: 20’
Η διατροφική υποστήριξη ατόμων μετά από βαριατρική επέμβαση. Ανάλυση περιστατικού
Κατσαρού Αλεξία

Διάρκεια: 20’
Η πορεία αλλαγής του ατόμου που επιλέγει τη βαριατρική χειρουργική μέσα από τα μάτια του Ψυχολόγου
Παρασκευοπούλου Ξένια

Διατροφή και Τρόφιμα / Τεχνολογία και Διατροφή (ΠΑ35-ΠΑ39)

Προεδρείο: Αναστασία Αναστασιάδου, Φανή Πρεβέντη

Προεδρείο: Ιωάννης Πάγκαλος

Διάρκεια: 20’
Barriers & facilitators to nutrition apps use
König Laura

Προεδρείο: Ελένη Ανδρέου

Διάρκεια: 25’
Nutritional Guidelines for autism and it’s symptoms
Ntorzi Nicoletta

Διάρκεια: 25’
Nutritional guidelines in children with neurological impairment.
Broekaert Ilse Julia

Συντονισμός: ΕυανθίαΠαγουρτζή

Διάρκεια: 30’
Διατροφικές απαιτήσεις ερασιτεχνών αθλούμενων: α
Μακρυλλός Μιχάλης

Διάρκεια: 30’
Διατροφικές απαιτήσεις ερασιτεχνών αθλούμενων: β
Μπογδάνης Γρηγόρης

Προεδρείο: Έλενα Περλεπέ

Διάρκεια: 20’
E-& mHealth interventions targeting nutrition, physical activity, sedentary behavior and/or obesity among children
Staiano Amanda

Προεδρείο: Αντώνης Βλασσόπουλος

 

Βράβευση καλύτερης προπτυχιακής, μεταπτυχιακής και διδακτορικής εργασίας.

Βραβεύσεις από: Βίκυ Πυρογιάννη, Χριστίνα Κατσαγώνη, Ντορίνα Σιαλβέρα

 

Παρουσίαση βραβευμένων εργασιών.

Βράβευση από: Αντώνη Βλασσόπουλο (καλύτερη/ες συνταγή/ές).

Προεδρείο: Αδαμαντίνη Κυριακού, Ελισάβετ Βαρδάκα

Διάρκεια: 30’
Πώς η διατροφή μπορεί να συμβάλει στην τροποποίηση του εντερικού μικροβιόκοσμου;
Φουντάνα Σοφία

Διάρκεια: 30’
Τhe role of short chain fatty acids and fibre fermentation in Inflammatory bowel diseases
Gerasimidis Konstantinos

Προεδρείο: Ρωξάνη Τέντα

Διάρκεια: 15’
Ανοσοδιαμόρφωση μέσω τροφής με εστίαση στις αλλεργικές παθήσεις
Βασιλοπούλου Αιμιλία

Διάρκεια: 15’
Πρόληψη της αλλεργίας στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος κατά την πρώιμη βρεφική ηλικία - The Allergy Reduction Trial (A.R.T.)
Καραγλάνη Εύα

Διάρκεια: 15’
Τροφική αλλεργία: μαθαίνοντας από το παρελθόν, κοιτάζοντας το μέλλον
Τσαμπούρη Σοφία

Διάρκεια: 60’
Κλινική περίπτωση εντερικής σίτισης
Εμμανουήλ Ελένη

Διάρκεια: 60’
Κλινική περίπτωση παρεντερικής σίτισης
Δημάκου Κωνσταντίνα

Διάρκεια: 60’
Βασικές αρχές επιχειρηματικότητας και διαθέσιμες επιχειρηματικές ευκαιρίες
Μαρκάκη Μαίρη

Διάρκεια: 60’
Πως συνδυάζεται η επιστήμη της διαιτολογίας με το επιχειρείν;
Κατσανά Κωνσταντίνα

Προεδρείο: Αλέξανδρος Π. Τσίγκας

Διάρκεια: 20’
Δημιουργία προϊόντων στοχευμένων σε ειδικές κατηγορίες ασθενών
Λιγνού Στέλλα

Προεδρείο: Βίκυ Πυρογιάννη

Διάρκεια: 20’
Sweeteners from a different angle
Blaak Ellen

Προεδρείο: Λάμπρος Συντώσης

Διάρκεια: 20’
Υγιής γήρανση και ο ρόλος της διατροφής στη μακροβιότητα
Παναγιωτάκος Δημοσθένης

Προεδρείο: Ιωάννης Μανιός

Διάρκεια: 30’
Διαταραχή των επιπέδων γλυκόζης και ενδομήτριες επιδράσεις
Κανακά - Gantenbein Χριστίνα

Προεδρείο: Μελίνα Καριπίδου

Διάρκεια: 15’
Κατάλληλοι διατροφικοί χειρισμοί για τον έλεγχο της γλυκαιμίας στον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2
Παφίλη Ζωή

Διάρκεια: 15’
Συνεχής καταγραφή γλυκόζης σε ασθενείς με ΣΔ
Δημοσθενόπουλος Χαρίλαος

Διάρκεια: 15’
H επίδραση των μακροθρεπτικών συστατικών στον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1
Παπακωνσταντίνου Αιμιλία

Διάρκεια: 15’
Η διατήρηση της ευγλυκαιμίας κατά τη διάρκεια της άσκησης σε διαβητικούς ασκούμενους
Μπαμπαρούτση Ειρήνη

Προεδρείο: Αμαλία Τσαγκάρη, Κωνσταντία Κεραμιδάκη  

Διάρκεια: 20’
Διατροφικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη γνωστική λειτουργία των ηλικιωμένων ατόμων: από τη θεωρία στην κλινική πρακτική
Μαμαλάκη Ειρήνη

Διάρκεια: 20’
Πώς η στοματική υγεία μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα της δίαιτας και τη διατροφική πρόσληψη ενός ηλικιωμένου ατόμου;
Κοτρωνιά Ευτυχία

Διάρκεια: 20’
European Ageing Network: Οδηγός ενίσχυσης της ποιότητας παροχών υγείας αναφορικά με τη διατροφή προς τους ηλικιωμένους στο πλαίσιο μονάδων μακροχρόνιας φροντίδας
Τσαγκάρη Αμαλία

Προεδρείο: Μερόπη Κοντογιάννη

Διάρκεια: 30’
Τι νεότερο από WHO, European Commission & EFSA
Λαμπρινού Χριστίνα-Πωλίνα

Διάρκεια: 30’
Καρδιομεταβολικά νοσήματα
Κυρκιλή Αθανασία

Διάρκεια: 30’
Κλινική Διατροφή
Γεωργίου Αλεξάνδρα

Διάρκεια: 30’
Διατροφή παιδιών και εφήβων
Ζουγανέλη Σοφία

Σημαντικές Ημερομηνίες

Ημερομηνίες Συνεδρίου: 9-12.12.2021 

Λήξη Υποβολής Περιλήψεων: 30.09.2021 

Διοργάνωση

210 3668842, 892, 856
210 36 43 511
[email protected]

Ακολουθήστε μας